utorok 10. mája 2011

DEVILSTAR / Mág


30.
Sedela v aute a nevedela sa sústrediť. Na kolenách mala príhovor a prednášku pre akadémiu.
Ešte ráno ju zaujímali kone, záhrada a hlavne tie nové ruže. A teraz. Teraz sa musí koncentrovať na tú novú prednášku!
Tak si pozrela poznámky. Cieľom dnešnej témy je vlastne prienik do duševného života. Ako
všetci vieme, táto téma je ešte stále podceňovaná oproti rozvoju lekárstva, genetiky, biochémie a tak podobne! A naším cieľom je obnoviť,alebo sa znovu naučiť to, čo vedeli
naši predkovia, a čo by sa dalo nazvať mágiou. Sú na to aj iné vysvetlenia.
Napríklad telepatia, hypnóza, sugescia. A práve týmto témam sa budeme dnes venovať.
Biela mágia Pravidlá
  • Nikdy nepoužívaj bielu mágiu ku zlu!!
  • Nikdy mágiou neubližuj, vráti sa ti to a vo väčšej miere!!
  • Neovplyvňuj iných ľudí
  • Nikdy nikoho nezačaruj ani v dobrom, aj ked si myslíš že to tej osobe pomôže, bez toho aby ti k tomu dal súhlas!
  • Buď pozitívna!!
  • Nečaruj veľmi často! Veľa kúziel naraz nebudú mať účinok!
Symboly života
Symboly života - základní prvky, z nichž vzniká život, jsou karmou naší planety a ovlivňují naše chování. V astrologii tyto symboly slouží k podrobnějšímu popisu znamení zvěrokruhu. Voda, Dřevo, Oheň, Země, Vzduch a Kov jsou strážci duše a ochránci Země.

Oheň – hřeje nás
, dává nám světlo, sílu připravit si jídlo a ubránit se před zvířaty. Je zároveň obtížně kontrolovatelný, je dynamický a plný vitality, z jiskry může vzniknout snadno oheň, který se vymkne naší kontrole. Přemíra energie ohně je hypnotizující, a pokud nebudete opatrní, zmocní se oheň vaší duše.




Země – představuje rovnováhu
, pevnost a stabilitu, kterou potřebujeme, abychom mohli fungovat. Umožňuje nám mít vytoužený „domov“, kde nalezneme pocit bezpečí, jídlo. Díky Zemi si dopřáváme i krás života – od hor po rostliny a živočichy. Nabije naši spiritualitu. Zároveň může být náladová, může nám dávat ovoce nebo být neúrodná. Je ale zdrojem života, všechno se z ní rodí a vše je v ní pohřbeno – cyklus narození a smrti pokračuje bez přestání.

Vzduch – nevidíme ho
, ale cítíme ho, přináší s sebou změnu, jeho pomocí se dostane zvuk na kilometry daleko, pomáhá nám cítit život, naplňuje naše plíce a umožňuje nám dýchat. Může být horký, studený, jemný nebo ostrý, každý jeho pohyb přináší novou etapu života. Může přinést bouřky, hurikány nebo tornáda, která mohou trvat několik vteřin i několik minut a okamžitě zničí všechno, co jim stojí v cestě. Vzduch vyžaduje respekt, umí si ho zjednat a dosáhnout ho.
Voda, dřevo a kov
Voda – je silná, může hloubit zemi, tvoří kaňony, vytvořila oceány, moře, řeky. Život dává a život bere. Padá z nebe, aby živila zemi a ukojila naši žízeň. Nemůžeme ji udržet v rukou, neustále nám uniká – je svým vlastním pánem. Pouhý pohled na ni dokáže uklidnit naši duši, přináší nám uvolnění, ale také může zaplavit a zničit vše, co jí stojí v cestě.

Dřevo a kov – jsou tradičními strážci
. Dřevo je velkorysé, vlídné, přináší barvu a stín, který nás chrání před spalujícím sluncem, ale je to úkryt i před deštěm. Kov je tvrdý, silný, je to zbraň, která nás může ochránit, zničí ho pouze čas.

Voda živí zemi
, pomáhá v růstu dřevu a zastavuje oheň. Ryby, Štír, Rak.

Dřevo je palivo ohně
; oheň spálí dřevo a vzduch ho živí. Beran, Lev, Střelec.

Země je domovem kovu
a poskytuje energii dřevu. Kozoroh, Býk, Panna.

Vzduch je kyslík
, který dává život všem znamením zvěrokruhu. Váhy, Blíženci, Vodnář.

Mágia

,,Mágia je všadeprítomná."Toto hlavné pravidlo. Mágia sa nachádza všade no skoro nikto ju nevyužíva. Mágia sa dá ukázať symbolmi,sviečkami, nákresmi a inými.

Mágia sa delí na: Základnú mágiu
                                 Vyššiu mágiu
                                 Prírodnú mágiu
                                 Elementárnu mágiu
Do vyššej mágie patrí svetelná a temná mágia. Tieto dve mágie súperia už po stáročia. Tento typ mágie sa ťažšie používa a učí. 

Čierna mágia

Čierna mágia využíva údajné nadprirodzené schopnosti alebo sily. Je to mágia zasvätená zlu, je použitá na vytváranie zla, na želanie zlého osudu nejakej osobe. Čierna mágia sa praktizuje asi takýmto spôsobom: ľudia idú za človekom - čarodejníkom a žiadajú ho, aby vyslovil nad nejakým človekom príslušnú zariekaciu formulu a želajú mu niečo zlé - kliatbu. Kliatbu možno uskutočniť slovami a myšlienkami. Keď človek prosí o kliatbu, táto prosba - modlitba nesmeruje k Bohu, ale k diablovi. Kliatba je opakom požehnania. Ako sa prejaví čierna mágia na cieľovej osobe ? Osoba môže mať takzvané nočné mory, môže mať vážne zdravotné problémy, môžu sa u nej prejaviť vážne psychické problémy, ktoré ju môžu priviesť až k psychiatrovi. Rovnako môžu byť prekliate aj niektoré miesta – napríklad niekto vám závidí novopostavený rodinný dom a vy môžete mať z neho „peklo" a dôsledok na obyvateľov domu je podobný ako pri kliatbe osoby. Naozaj to znie neuveriteľne, aby v dvadsiatom prvom storočí niekto písal alebo hovoril o čiernej mágii, čarodejníctve, kliatbe. Predpokladám, že na tvári veľa ľudí sa pri prečítaní týchto riadkov vytvorí úsmev. Ale aj ja som pred dvadsiatimi rokmi reagoval rovnako. Dnes už nie. Zjednodušene povedané v materialistickom ponímaní sveta – čierna mágia je prenos silne negatívne energie na vybranú osobu alebo vybrané miesto (požehnanie naopak sústredenie pozitívnej energie).
Snáď to bude stačiť ako prehľad. A už je tu škola, či vlastne akadémia. Dvere jej prišiel otvoriť sám miestny senátor. Už vás čakáme, madam.
Odviedol ju do auly. Odhadom tak okolo 800 ľudí. Tak začala prednášať. Robili sa, že ich to zaujíma. Keby to bol niekto iný, asi by to vyzeralo ináč. Bola riaditeľkou a hlavným sponzorom.
A skončilo to úžasným aplauzom,ostatne ako vždy. Tak, ešte kytice. A potom sa začalo slávnostné predstavenie. Študenti predvádzali, čo sa naučili. Vlastne sa tomu hovorí akadémia. Jej škola bola jediná v kraji. Špecializácia na rozvoj duševnej činnosti. A umenie
samozrejme. Vlastne niečo ako scientológia spojená s umením. Máme úžasné sily, ktoré nevieme využívať. Teda skor sa to nejak zabudlo, alebo čo.
Jej žiaci dokazovali, že fakt dokážu prekonať kadečo. Aj prírodné zákony. V rámci bielej mágie, samozrejme. A fakt je, že to je asi trochu dedičné.
Ťažko povedať, nakoľko to boli triky. Z dreva vyčarovali ružu, nechali zmiznúť nejaké ovocie
predviedli účinok liečivých kryštálov, a nakoniec odohrali skrátené divadelné predstavenie
o Cagliostrovi. Klasiku, samozrejme!
Potom bol banket. Zišlo sa veľa vážených hostí. A bola to nuda. Všetci všetkých poznali. Vedela dopredu, ako to bude, a ako to vždy býva. Všetky ženy jej závideli povab a krásu, a
eleganciu. A ohovárali. Stopro na nej nenechali úplne nič. Do očí nie, toľko úsmevov pokope
nikdy naraz nevidela. A muži. Vačšinou chceli niečo získať, či už finančne, alebo si nejak zlepšiť postavenie. Veľa rečí, a chýbala im iskra, odvaha, rozhodnosť. Proste fantázia. Vždy
ju otravovali intrigy, a tie zákulisné prehmaty a ťahy. Majú muži vobec fantáziu?

NEMUSÍ BYŤ VŠETKO TAK,AKO VYZERÁ
Ale áno, pokiaľ chcú nové auto, alebo nejakú novú hračku. Alebo možno aj starú, keď im to chce niekto zobrať.
Ale víno mali dobré. Aj šaláty, misy, koktaily. Systém švédske stoly.
Nikoho neznámeho nestretla. A bola rada, keď nasadla do auta, a zavelila šoférovi domov.
Otravný, nudný deň! Vlastne nie, iba večer. No, to je jedno.
Zajtra sa z toho vyspí, a bude riešiť DEVILSTAR. Moc sa rozťahujú. Ale až zajtra!

NEMUSÍ BYŤ VŠETKO TAK,AKO VYZERÁ
Bol neskorý večer, poslala všetkých preč a česala si pred zrkadlom dlhé vlasy. Že vraj by sa to
malo spraviť 200 krát, písali niekde. Nie niekde, nejaká literárna postava to tuším tak robila. Niekto zaklopal. Chvíľu váhala. Mala na sebe len ľahkú tuniku a bola bosá.
Nevadí. Otvorila dvere. Na chodbe stál Alan. Alan bol nový záhradník. Bol u nich asi mesiac.
Vek tak medzi 30-40,hnedé vlasy, modrosivý pohľad. A v ruke kytica ruží. Najprv ho chcela
vyhodiť. Bolo neskoro večer, bola unavená, a potom si hryzla do jazyka.
„Pre vás, je to nová odroda. Chcel som prísť cez deň, ale mali ste stále program.“
„To je pravda. Sú krásne, dajte ich do vázy.“
Teda , aspoň má fantáziu, a našiel si dovod, prečo prísť večer. Položil ruže na stol, a šiel nabrať vodu do vázy.
„Chcel by som prerobiť záhradu v byzantskom štýle. Viac by sa to hodilo k rezidencii, možem?“
„Chcela by som najprv vidieť plány, a odhad nákladov. A ako dlho by to trvalo? Za mesiac, čo ste tu, tak vidno výrazné zmeny, máte zmysel pre priestor a dekoratívne prvky“

NEMUSÍ BYŤ VŠETKO TAK,AKO VYZERÁ
Bóže, to sú hovadiny! Pozerala sa, ako sa odjakživa ženy dívajú na mužov. Nie na podriadených. Videla ho, keď pílil stromy, a keď robil to jazierko a vodopád. A videla pohľady svojich asistentiek. To nebola krása, skor mužská sila, fyzická sila, pevnosť svalov.
A teraz je neskoro večer, stojí tam s kyticou ruží a chce prerábať nejaké blbé záhony!
Ako dával ruže do vázy, tak sa škrabol o tŕň. A čo horšie,krvácalo to. Červená krv a červené
lupene ruží. Modrosivý večer a modrosivý pohľad. Bolo ho treba ošetriť. Možno aj nebolo.
Ale vlastne to bolo jedno. Mal fantáziu a silu. A nežné dotyky. To nevadí, že cez šatku presakovala krv. A že bola od toho prikrývka. Bolo to zmyselné a ozajstné. On nič nehral.
A ona to vedela. A jednoznačne nemohol odísť, čo keby to zranenie bolo vážne!
Červená krv, červené víno, a červené ruže. A potom radšej zamkla dvere, bolo to treba prezrieť dokladne, tie plány na tú byzantskú záhradu. Teda, čo má kto čo vyrušovať, keď sa
riešia tak doležité veci! No nie?
Keby povedal, že tam zajtra začne stavať pyramídu a sfingu, tak by to bolo úplne jedno!

NEMUSÍ BYŤ VŠETKO TAK,AKO VYZERÁ
Vychádzalo veľké červené slnko. Sedela na posteli a dívala sa na tie kvety. Ešteže ruže majú
tŕne!!!!!!!!!!!!A záhrada sa mala jednoznačne prestavať už dávno! Že ju to skor nenapadlo!






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára