utorok 10. mája 2011

NEMUSÍ BYŤ VŠETKO TAK AKO VYZERÁ / PADRE

11.
Na pošte mal list,expres rekomando. Bol zvedavý, kto to píše. Dnes, keď sa všetci bavia cez
MAIL alebo sms,alebo mobil. Alebo proste – kto by jemu písal listy? A ešte hentak komplikovane. To mu bez občianky ani nedajú! A ešte sa tam trieskať osobne! Od čoho sú poštári! Sto pro ani nezazvonil ,ale rovno mu to hodil do schránky. Debil! To bude možno niečo z bývalej roboty.
Už mesiac bol nezamestnaný. Po 40. sa ťažšie zháňa robota. Nikdy nemal moc na výber. To
bolo možno tou filozofiou. Všetci sú sračky. A protekční hajzli, čo majú fasa fotrovcov. A preto majú školy, lebo im to dali zadarmo. A vobec nevedia o čom je život. Nevedia, čo je to spať vonku, prejsť v kuse 30 km, nevedia strieľať, a už vobec dať niekomu po hube. SRAČKY! Jeho snom bolo byť vojakom z povolania. Nejak to nevyšlo. Zelené vymyté mozgy. Preto k nim nešiel. Alebo inak povedané ,neprešiel psychologickými testami. Aj tak to boli odžuby ,a všetko dopredu dohodnuté!
SRALI ho všetky autority. Presnejšie,preň žiadne neexistovali.
Tak, a na pošte nebolo nikoho. Až to skoro ľutoval, potreboval sa niekde odreagovať. Podpísal sa, prevzal list a šiel si kúpiť niečo tekuté do obchodu.
Doma si pustil telku, nalial si STEINA, prezeral inzeráty v novinách. Potom prešiel na niečo tvrdšie. A zobudil sa v noci na šušťanie televízora. Káblovku mu vypli,ale dalo sa to chytať na kus drotu,ako mu poradil kamoš.
Spomenul si na list a otvoril ho.

Ahoj PADRE!
Jak sa máš, brácho? Boli sme vtedy grandi, pametáš?
NEMUSÍ BYŤ VŠETKO TAK,AKO VYZERÁ
Je mi na hovno. Píšem ti,lebo sa chcem rozlúčiť. Zomieram na leukémiu.
Prídi. HENRICH

Riči!!! HENRICH, to bolo ešte na vojne. HA!. Otvoril si ďalšie pivo. To bola prča!!!!!!Ako sa na to teraz dobre spomína. Keď natierali trávnik na zeleno,lebo mal prísť generál. V hlásení bolo,že na cvičáku je zelený trávnik. Lenže on bol skor žltý,lebo tam niekomu vytiekol benzín. Rozkaz bol, že musí byť zelený!!!!!No tak bol.
Alebo, keď prišiel ten MLADÝ,HA,HA! Taký zobák,mal frčky,a rovno zo školy, a strašne moc si o sebe myslel. Že bude komandovať starých mazákov! Určite!!!!!!Hneď prvý deň mal uvedomelé reči asi z kníh,alebo odkiaľ. A prd vedel,že poskladať samopal!!!Však on ani nevedel,čo je KALAŠNIKOV!
No tak sa dohodli, a strčili mu raz do postele granát. Bez rozbušky, nemohlo sa nič stať. Teda
keby niekto vedel,ako to funguje. No to bol teáter!!!!!!
Najprv sa to vyšetrovalo,potom sa hľadalo,a potom aj tak nikto na nič neprišiel. Akurát sa všetci uškŕňali, keď šiel po chodbe,a občas niekto povedal „BUM“!. Nikdy sa nedalo zistiť,kto to presne bol. A odkiaľ to bolo,ha! Kto by počas sústredení rátal,čo všetko vybuchlo,alebo nevybuchlo, a koľko nábojov kto naozaj vystrieľal.
Potom mu poslali výstražný list. AKOŽE!!!!!!
.NEMUSÍ BYŤ VŠETKO TAK,AKO VYZERÁ
Nemal si sem chodiť. Neprežiješ. Už skoro,Ha?HA
no niečo v tom zmysle. A bol na hadry. Odpis,úplne. Chytil paranoju, že po ňom fakt niekto ide. Tak sa zostrili hliadky. Dobre,že sa nenechal zavrieť do basy. Akože tam je bezpečne!
Zavrel sa v base,a obesil sa. Pako, no proste odpad.
Potom generál vydal nariadenie,že munícia na čierno sa može beztrestne odovzdať. Teda , že
nikto nebude mať problém,keď to dobrovoľne donesie. No to bola psina! Druhé poschodie to pochopilo po svojom. A hneď od rána odtiaľ začali lietať cez okná granáty, náboje ,míny a tak podobne. Budova sa otriasala v základoch. Mračná dymu,detonácie, a elita zachraňovala súkromné autá. To vtedy došla rovno inšpekcia z ministerstva. A veliteľ jednotky podal hlásenie.
NEMUSÍ BYŤ VŠETKO TAK,AKO VYZERÁ
Že nedošlo k žiadnemu porušeniu disciplíny, lebo podľa písomného rozkazu bolo
treba nájsť akúkoľvek nehlásenú muníciu, zbrane a okamžite zlikvidovať, čo bolo do bodky
splnené. A sú nato svedkovia!
Že pritom došlo k poškodeniu súkromného majetku je možné,ale keď sa vyhlásila tak nebezpečná akcia,bolo treba rátať aj s nejakými stratami. Komisiu pozvali na víno,a hlavné velenie sa na tom bavilo ešte zopár rokov.
Ale,aby sa zachoval dekór,bol k jednotke pridelený nový kádrovák. Čo mal pozitívne vplývať
na uvedomenie si poslania a monitorovať rebelov, vodcovské typy a tak podobne. A kade chodil,tak si všetko zaznamenával a písal hlásenia.
NEMUSÍ BYŤ VŠETKO TAK,AKO VYZERÁ
mu raz niekto poradil, a on to nepochopil. Začalo to najprv záhadnými výmenami soli v cukorničkách a podobne. Nič. Potom sa v kasárňach rozmnožili potkany, objavili jeho zásoby domácej zabíjačky v úkryte pre samopaly,a parkrát to vyžrali.
Prestal písať hlásenia, ale šmíroval ďalej. Po jednej akcii vonku na palebnom poli z neho vyliezlo,že verí na hovadiny! Duchovia!!!
Duchovia, smrť, preludy! To bolo zábavnejšie, ako niekoho zmlátiť, alebo mu pchať hlavu do hajzla.
Tak si raz v noci z neho spravili srandu. Najprv si zistili kedy má vychádzky. Potom sa zháňali rekvizity. A keď konečne odišiel, tak to naaranžovali .Schovali jeho veci, čo mal v skrini. Po miestnosti porozlievali krv. Tuším hovadziu. A nejaké vnútornosti od masiara, vhodne rozporcované. Roztrhané handry. A zo dve mŕtvoly. Akože mŕtvoly. A potom sa čakalo, kedy sa vráti. Bolo to zrovna do pol noci. Hodina duchov,ha,ha!
Všetko bolo nachystané. Všetci pripravení. Aj stereo nahrávky , a kvílenie, zavíjanie, hrozivé
stenanie. Ako Fredy Kruger sa može schovať! A to ešte vtedy bola technika nič moc.
Zhasli svetlo a čakali.
NEMUSÍ BYŤ VŠETKO TAK,AKO VYZERÁ
Na chodbe sa ozvali kroky. Potom sa pomaly začali otvárať dvere. A predstavenie sa začalo.
Samo od seba sa rozsvietilo svetlo. Ozvalo sa to škrabotanie a meluzína. Krv sa demonicky
leskla skoro všade. Na skriniach boli povešané krvavé črevá, rozrezaný žalúdok na prostred koberca aj s nejakou polievkou, nasekaný mozog, nejaké nože a britva. A ešte tuším krvavá sekera v zárubni.
Dve mŕtvoly zohavené,dorezané a prevesené cez posteľ. Niekto chcel ešte doniesť zdochnutú mačku,ale to sa im už videlo moc.
Čakali nejaké strašné výkriky plus pád do bezvedomia, alebo niečo také.
NEMUSÍ BYŤ VŠETKO TAK,AKO VYZERÁ
Tak najprv sa fakt ozval rev a potom nasledoval pád. „Hovadá nevycválané, vám totálne jebe! Šmikol sa na krvi,zviezol sa na zem, sadol si do toho žalúdka s polievkou a stiahol na seba tie črevá zo skrine. Ibaže to nebol kádrovák ,ale zástupca veliteľa,čo zrovna potreboval
niekoho k vysielačke.
Do rána pucovali izby zubnými kefkami, a rajóny dva mesiace. Kádrovák sa ožral,a vrátil sa až ráno,lebo ho nechala frajerka.
A dostal zato 5 dní basy. Ovšem tam nebolo treba nič čistiť, a drhnúť hajzle.
TO BOLI ČASY!
A čo je to vlastne tá leukémia?
Zapol počítač.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára