pondelok 30. mája 2011

DEVILSTAR / Slávnosť smrti


61.
Slávnosť smrti sa konala na úpätí sopečného pohoria a mora. Vlastne to bolo dno dávno vyhasnutej sopky.
Prístup mali iba vyvolení. Podklad tvoril čierny čadič. V strede plošiny vyvieral malý prameň.
Horúcej vody. Na skalách sa zrážala para. Ligotavé kvapôčky. Zo štrbín medzi kameňmi unikali plyny.Tvorili sivé chumáčiky dymu, ktorý sa držal pri zemi. Praskliny boli pokryté žltou sírou.Po obvode boli kamenné bloky z čierneho mramoru, usporiadané do kruhu.Miesta pre 7 ľudí. Kto to miesto nepoznal, povedal by, že tá sopka zrovna vybuchne. Plyny, ktoré sa prevaľovali po sírnom povlaku, boli jedovaté. Ochranka, alebo sprievodcovia zostali stáť na
okraji plošiny. Nikto pod trestom smrti nesmel prekročiť myslenú hranicu.A nikoho by to ani nenapadlo. Už vôbec prístup do takej blízkosti sa pokladal za krajne nebezpečný. Všeobecne.
Jednak kvôli reálnemu nebezpečiu otravou plynmi, alebo uvoľňujúcim sa puklinám.
A jednak kvôli kliatbe a legende. Ktorá sa plní, a kto poruší pravidlá, tak postihne jeho, aj jeho potomkov 7 generácií dozadu.
Tí siedmi boli mág, DEVIL, NINA, ako vdova po LEONI, a štvorčlenná rada z BS. Po prvý krát sa mali zúčastniť obradu príslušníci DS. Ale. Bolo to neutrálne miesto, zasvätené smrti.
A smrť si vraj nevyberá.
GINA mala na sebe kňažský úbor.Tmavé vlasy rozpustené. Tmavá tkanina jej šiat fosforeskovala a miestami sa strácala v prívale vodnej pary a dymu. V rukách držala kalich. Bol vyrobený z lebky kráľa, ktorý neposlúchol výzvu bohov.Chcel vedieť, ako sa stať nesmrteľný. Prišiel bez dovolenia na toto miesto. Znesvätil čierny oltár, a umyl sa v prameni.
Upadol do večného prekliatia. Jeho potomkovia sa dožívali maximálne 54 rokov. A u každej
novej generácie ten počet klesal. Kliatbu nebolo možné zastaviť.
Nabrala vodu z prameňa. Tak,aby sa ani kúsok jej šiat nenamočil. Bolo by to znesvätenie, a
hrozila ďalšia 300 ročná kliatba!!!Alebo teda porobenie. Do horúcej vody bolo treba vložiť
čiernu perlu zo stroskotanej lode .A odriekať starodávne zaklínadlo. No a tá perla nemohla byť z hocijakej lode. Muselo to byť z archy, ktorá sa potopila na pobreží mora pred stovkami rokov, a patrila čiernej čarodejnici. Tá bosorka sa nevedela presadiť ináč, ako čiernou mágiou.
A teda jej perly boli presiaknuté démonickou silou.Ich majiteľka doplatila na kliatbu prameňa
smrti. Zahynula, keď sa kúpala v puklinách démonického gejzíru.
Obrad musel prebehnúť v čase, keď zapadá slnko. Aby duša LEONI bola zachránená, tak presne v okamihu posledného lúča doznie posledné slovo veľkňažky. Jeho meno.
Potom pohár postaví na kamennú dlaždicu v strede prameňa. A duch mŕtveho kráľa dá znamenie.A potom mág vysloví jeho želanie. Alebo inými slovami duša LEONI bude spasená, alebo nie.To podľa toho znamenia.
DEVIL to celé pokladal za frašku. Ale na druhej strane za príležitosť zblížiť sa s GINOU. Teda veľkňažkou. O jej mágii si myslel, že sú to čiastočne triky, no a trochu sugescie a hypnózy.A robilo ju to zaujímavou. A tajomnou.
No a konečne mal možnosť si prehliadnuť tú radu z BS. Doteraz sa nikdy nevideli. Traja muži a jedna žena. Asi okolo štyridsiatky. Že by sa tvárili nejak moc prívetivo,tak to ani nie. No čo by si tak čakal od BS!!!
Tmavovláska. No a to Gina , čo sa týka krásy a vobec všetkého viedla. To bude nejaký gén.
A no čo, vždy je dobre poznať aj druhú stranu.
Evidentne im velil šľachovitý chlapík. Vyzeral nervózny, a všetko neustále kontroloval. Keď nie ináč, tak pohľadom. Nevedel sa ovládať. Príliš vysoké hodnotenie samého seba. Zvyšok evidentne jeho poskokovia.
DEVILA bavilo odhadovať ľudí. A tá žena. No. Asi realizácia iba v rade BS. A snažila sa o flirt, keď sa to dá tak nazvať. S tými BS papalášmi. V skutočnosti spravila, čo jej povedali.
A bola rada, že sa s ňou vôbec bavia. Viac menej z nej asi mali srandu, čo ona nikdy nepochopila.Nezvykol sa moc mýliť. Aj bez čítania.
Pohľad na NINU. Čierny značkový kostým,bohvie od koho a čierne perly. To bude tá Atlantída!!!No, ešteže tá je stále rovnaká!!!
GINA vyzerala mysticky. Slnečné lúče prechádzali štrbinou skál prameňa. Prudký jas sa odrážal od kalicha. A pozlátil ho. Optický efekt. Presne vyrátané.

Veľkňažka odriekala zaklínadlo:
Klaniam sa ti, polnoc tichá, a vzývam sluhov tvojich, by na pomoc mi v dobrom prišli a vypudili zlo z tohto miesta, ktoré tu zapustilo korene, aby šťastie a láske neprialo. Preto musia prísť sily dobra a duchovia láskaví, aby toto miesto bolo vyčistené od síl zákerných a podlých. V mene hviezd nespočetných vás žiadam, aj v mene mesiaca, čo nad nespočetnými nocami bdie, vyplieňte zlo tu prebývajúce, a ochráňte miesto toto pred ním, aby sem vstúpiť nemohlo v žiadnej podobe, pretože sily dobra sem môžu iba prísť. Taká je vôľa moja.

BS prestali s flirtom a konverzáciou, a sústredili sa na pohár. Zahrieval sa, a voda v ňom klokotala.Prameň pod ním vrel. Vložila perlu.
Musel uznať, že mysticky to má niečo do seba!!!Z vody začala stúpať para a dym. Vo veľkom. Pár sekúnd do úplného západu slnka!!!
A spomedzi skál vyrazil štipľavý síričitý závan nepriehľadnej hmly. A zahalil bublajúcu vodu,
čašu a všetkých okolo.
To asi malo byť to znamenie, alebo nie?
Ticho a sírne výpary prehlušil GININ hlas:
„LEONI dal znamenie. Jeho duch je spokojný, a vrátil sa medzi naších predkov.“
Zrovna zapadalo slnko.Minúta ticha. Súmrak. Tmavé tiene. Podobalo sa to pohrebu.
Štyria členovia BS sa pobrali. Presne v poradí hodností. Tá ich členka sa snažila nadhodiť rozhovor. Nikto sa s ňou nebavil. Vyznela super trápne.A stále nič!!!Usúdil, že je niečia frajerka. Alebo bývalá. Alebo ju majú miesto kultúrnej vložky.
NINA bola ticho. Čo bolo divné.Ale. To bolo tým,že mala ihličky/teda topánky na vysokom opätku.Tak to pripísal teda balansovaniu po skalách.
Posledná bola GINA.
Chvíľu pohľad z očí do očí. A videl strach. Chvejúce sa mihalnice a plač skoro na krajíčku. Ovládala sa . Ale moc nechýbalo.Bol DEVIL, poznal ľudí, a nepotreboval čítať. Ju.
Vedela, že to vie.
„Bojíš sa?“
„To sa nemalo stať!!!A ja, ja neviem, čo to znamená!!!“
Vrátil sa k prameňu, ktorý bol posvätný. Kalich sa prevrátil, a spadol do vody. Zachytil sa obrubou na skalnatom výbežku. Okolo sa kúdolila para. Divné, že sa to nezrútilo celé.
Sadol si na okraj, načiahol sa a vytiahol ho.
„Dotkol si sa vody prameňa!!!Vieš, čo sa stalo?“
„Že mám mokrý rukáv. A vraciam ti tvoj posvätný kalich. A znamená to, že som prišiel kvôli
tebe, a žiaden prameň ani mágia ma nezastaví. Ja som DEVIL.
Chceš to, čo ja?“
Zabudla, čo vlastne ešte chcela povedať. Jasnozelený pohľad. Ligot kalicha. Jas strieborných
kvapôčok.
A slnko zapadlo úplne.



2 komentáre:

  1. no tak trošku viac tam toho mohlo byť... :-) alebo to bude ešte pokračovať? a ten rituál mi pripadá skôr ako z čiernej mágie

    OdpovedaťOdstrániť
  2. jasné že to bude pokračovať
    rituál smrti nemôže byť biela mágia:D

    OdpovedaťOdstrániť