utorok 10. mája 2011

NEMUSÍ BYŤ VŠETKO TAK AKO VYZERÁ / Bosorka

14.
Definícia: BOSORKA:
Stará žena, s veľkým nosom, hnedou,alebo sivou kožou, sivými vlasmi, vráskavými rukami.
Niekedy sa vie zmeniť. Zmeniť sa na mladú krásavicu s červenými, alebo čiernymi vlasmi,
vášnivú a sexy, čo každého nakoniec očaruje, a potom uvarí a zje. Alebo ešte aj upečie. Niekedy. A ešte vie privolať mor, vie z človeka spraviť zombii, alebo žabu,alebo vôbec kadečo, a privolať stádo kobyliek, alebo netopierov, alebo tak.
Ale hlavne, niekedy je aj užitočná. Lebo vie čarovať. A variť všelijaké nápoje. Na kadečo. Úplne vážne. A vedia to všetky malé deti. Teda hlavne malé deti.
NEMUSÍ BYŤ VŠETKO TAK,AKO VYZERÁ
myslel si už asi po stý krát. Ako každé ráno, zopár zhybov, vraj je to zdravé, potom sprcha, holiaci strojček. A dnes ten nový sveter, dobrá farba, ide mu k očiam a k vlasom. Ešte mobil a kľúče od auta. Teda, keby auto mal, lenže on ho nemá. To auto. Čo už, ešte že je mestská hromadná doprava!
Robil v hoteli čašníka, a mal to z domu blízko, stačilo prejsť cez park. Hotel žil svojím životom. Spoznal hodne ľudí, a rýchlo sa učil.
Dnes si dal špeciálne záležať. Gél na vlasy a parfum. Nedbalo oholený, presne ako sa to nosí.
To kvôli nej.
ZRZKA! Hovorí sa, že kto nemal zrzku, tak oveľa prišiel. Niečo na tom bude. Ešte pred 2 mesiacmi tvrdil,že všetky ženské sú rovnaké.
NEMUSÍ BYŤ VŠETKO TAK,AKO VYZERÁ
Tá ZRZKA! V ten deň mal službu. Zrovna niesol objednávku pre 4 stoly. A vtedy došla nová smena. Zbrusu nová smena. A vtedy, vlastne dovtedy neveril na lásku na prvý pohľad. Ešte nikdy nevidel taký typ.
Prirodzené ryšavé zvlnené dlhé vlasy. To nebola červená, to bol mierny oker,čo prechádzal od hnedej do zlatistej, a na slnku s červenkastým odtieňom. Žiadne pehy. Aj keď, to by až tak nevadilo. Zlatučká postavička, tmavá suknička zrovna po kolená, výstrih, no, to už skoro prevrátil tácku. Ha! A tie oči. Gazela! Gazelu síce nikdy nevidel, ale čítal niekde, že sa to tak
hovorí. Úžasné obočie, symetrická tvárička a. A úplne zabudol, čo a kam to nesie!
Zadíval sa, a nevšimol si stĺp. Spravilo to HUPS, a tácka bola na zemi. Aj minerálka, pivo, víno a malinovka pre 4 stoly bola na zemi. A on v konečnom dúsledku tiež. Jéžiši!
NEMUSÍ BYŤ VŠETKO TAK,AKO VYZERÁ
Polial sa. Doprčic! Ako to stieral, prihovoril sa jemný hlások: „ AHOJ, ja som ANNA, a som tu nová. Pomôžem Ti.“ A vtedy zistil,že má zelené oči.
Za normálnych okolností by povedal, no a ja som vrchný, tak švihaj do kuchyne, dones handru, a odprac to tu!
Ale. Ale ona mala úžasný výstrih, a na krku retiazku s zelenou jašteričkou. Zelenou, ako jej oči. Tak povedal. Vlastne čo povedal? Nevedel, čo povedal, a odkráčal do kuchyne. Pre handru. Snáď ho jedna babenka nevyvedie z miery!
Dal si poldecák, prezliekol sa, a vrátil sa na miesto činu.
NEMUSÍ BYŤ VŠETKO TAK,AKO VYZERÁ
Spúšť bola uprataná, a ANNA stihla obísť 4 stoly a poroznášať čo bolo treba. Tak tú handru
zase odniesol do kuchyne. Skasíroval to, a sadol si k baru. Zvyšok smeny vlastne strávil pozorovaním jej nôh a zadočka. Keby to bol niekto iný, už dávno by ju po ňom plesol, familiárne samozrejme,ako ináč, aj s nejakou narážkou. ALE. Čo jej to do riti povedal?
„No tak to zistíme,“ poriešil nakoniec, a zašiel za vedúcou prevádzky.
„Zdar šéfová, čo to prišlo za posily?“ nahodil ležérny tón. Šéfová mala čerstvú trvalú, nadváhu asi 20kg, vek za horizontom možností a úžasný prehľad. A ešte tanier so zákuskami.
„Stavili sme sa, že kedy s tým prídeš. Vyhrala som!“ „O čo ste sa stavili?“
„No predsa o tie zákusky!Že prídeš vyzvedať hneď prvý deň! ZRZKA, že!!!!!!“
„Tak dobre, stiahni si to na moje triko, prihoď kolu,a hlavne rozprávaj!“
Ukázalo sa, že až tak moc toho nie je. Vek odhadol správne, bývala niekde v meste a šlus. Nikto ju nepozná,ani nie sú žiadne klepy. To je divné!
Ráno začal ofenzívu. Vyzerá predsa dobre, a nebude žiadna výnimka! Len na to treba ísť správne. Začal tým,že ju familiárne plesol po zadku, a že čiste familiárne dostal zaucho.
HA! Manšaft sa začal baviť. Konečne nejaká zmena! Pokiaľ si vyhliadol nejakú cicušku, tak do týždňa bola hin, a toto tu ešte nebolo!
Tak zašiel za barmanom. Mal povesť geniálneho znalca žien. Po záverečnej. S fľašou koňaku.
Prosiť o radu!
„ To bude panna, teda asi. Šiel si na to moc zhurta. Zvolni. Daj jej dobré stoly, a neber jej tringelty. Počkaj tak 2 týždne. Potom kino a večera. A potom uvidíš.“
Kriste, panna! Nikto z čašníčok, čo mal panna nebola! A jejej! Alebo nie?
NEMUSÍ BYŤ VŠETKO TAK,AKO VYZERÁ
Anna ďalej nosila sexy výstrihy a sukničky. A za krátky čas mala klientelu. Pri niektorých stoloch žiadali špeciálne ju. Že to boli muži,je jasné. A že ju na kadečo pozvali, to asi tiež.
Začínalo ho to srať. Vydržal 2 týždne, a potom skúsil kino. Do kina šla. Ale nič viac. Po predstavení poďakovala,mobilom si zavolala taxík a zmizla. Počas filmu asi hodinu rozmýšľal, či ju chytiť za ruku, alebo pohladiť koleno. Nakoniec to neurobil. Na večeru s ním nešla. Že vraj študuje, a nemá čas. Prešiel mesiac.
NEMUSÍ BYŤ VŠETKO TAK,AKO VYZERÁ
Nepripustil,že by dostal kopačky. Do kina šla, na večeru nie, možno to zbabral, a mal vtedy niečo urobiť, možno to čakala,. Alebo nie?
Nikdy také niečo neriešil. Čo s tým?
Ďalšia návšteva barmana. S koňakom.
Zabudni, radil. Buď je panna, alebo je moc na vysoko,alebo je lesba. Nič pre teba, možno sa mýlim,a šlo by to, ale asi by to dlho trvalo, nič pre teba. Potom sa na teba zavesí, a nezbavíš sa jej. Pusti to, budeš mať akurát problém.
NEMUSÍ BYŤ VŠETKO TAK,AKO VYZERÁ
On už ten problém mal. Stával sa na nej závislý. Tak ako niekto na alkohole, na čokoláde,
alebo na drogách. A čo bolo horšie, bola inteligentnejšia, ako väčšina dievčat, čo poznal. Jej odpovede bývali dvojzmyselné, ale. Ale nič viac. Už nevedel odhadnúť, čo si myslí. A začalo to byť jedno. Potreboval ju. Ako narkoman potrebuje svoju dávku. A čo bolo najhoršie, začal žiarliť na klientov. Vydržal sa pozerať na jej ruky, keď obsluhovala a nalievala, na zmyselné pohľady chlapov, keď sa zohýnala, a mal čo robiť, aby nič neurobil. A potom to už neboli len
klienti, zahrnul do toho každého.
Na konci smeny si ho zavolala šéfová kvôli vyúčtovaniu za dva mesiace.
NEMUSÍ BYŤ VŠETKO TAK,AKO VYZERÁ
Keď vošiel, čakal na stole výpisy z počítača, účty a nejaký problém. Miesto toho tam boli dve
kávy. A ten problém. „Chcem s tebou hovoriť,“ začala. „ Za posledné 2 mesiace sú na teba sťažnosti. Od klientov, aj personálu. Si na drogách,alebo čo? Neobsluhuješ, s nikým sa nebavíš, alebo si prehnane agresívny, nepamätáš si a neregistruješ zákazky, zle vypisuješ výkazy, blbé objednávky, často si úplne mimo, nevieš, čo ti kto povedal. Tak. Čo sa deje?“
A bolo ticho.
Čo jej mal povedať? Že kam sa pohne ju vidí, jej úsmev, farbu jej vlasov, že si pamätá všetko, čo povedala, a aj tak je to nanič,že rozmýšľa nad každým slovom ,čo povie, aby niečo nepokazil, a že všetko ostatné je úplne jedno? A už mu ani nejde o to vyspať sa s ňou, už je to tak ďaleko, že chodí do roboty, aby sa na ňu mohol aspoň pozerať. Tak jej to skúsil vysvetliť.
Šéfovej.
NEMUSÍ BYŤ VŠETKO TAK,AKO VYZERÁ
„no dobre, to je jednoduché, je tu iba na dobu určitú, tak ju preložím a bude.“Šéfová bola praktická žena, čítala síce Angeliku, ale v prvom rade hájila praktické záležitosti, a zvlášť v
zamestnaní.
„NIE!NIE!NIE!.“..zmohol sa na odpoveď. „Ja to nedokážem, ja nedokážem existovať bez nej!“To ma môžeš rovno vyhodiť, to vyjde narovnako!“
„Kriste, neblázni, mal si predsa viac pipiek, všetci to tu vedia, je presne taká ako oni, ibaže je
frigidná, alebo čo, alebo niekoho má,predsa si teraz nezničíš kariéru, tak s tým niečo rob!!!
Tak zbal niekoho iného, rob si čiarky, alebo čo, ale začni makať!!! Pochováš sa. A to je rada,
videla som tu už kadečo.“
„Si žena, tak snáď to pochopíš lepšie. NECHCEM nikoho iného! Mám odkazov, sms a mail, nie je problém, hociktorá EX by prišla na počkanie, a NIE, NIE, NIE! Skúšal som to, je to ako
keď chceš zmrzlinu, a miesto toho dostaneš kolu s ľadom! Stalo sa ti to niekedy?“
Musela priznať, že nie. Káva došla, tak vytiahla brandy.
„Tak si zoberieš pár dní voľno. Alebo ťa pošlem na služobku. A od čoho máme podnikového psychológa? Dá ti nejaké antidepresíva, a bude pokoj!!!“
„Snáď si nemyslíš, že pôjdem k cvokárovi! Radšej poraď ako ju zbaliť, alebo čo na ňu platí, predsa musí niečo byť, čo zaberie! Keby toto niekto počúval, tak by nechápal!“
Brandy sa začala míňať. Od šéfovej už chcel kadekto kadečo, ale takýto problém bol jedinečný. Vlastne on nič nechcel, skôr to vyzeralo, že sa odpíše sám.
„Takže, keby prejavila záujem, tak by si sa zrovnal, je to tak?!“pokračovala.“ pokiaľ viem,
tak si o tebe myslí,že si arogantný frajer, a dostaneš všetko, čo náhodou neutečie na strom. Keď tam nejaký strom je.“
NEMUSÍ BYŤ VŠETKO TAK,AKO VYZERÁ
Pred 2 mesiacmi by to zobral ako poklonu. Mysleli si to všetci. Vedel o tom. A bol na to hrdý.
Teraz už ani nie.
Brandy účinkovalo. Ináč by to nikdy nepovedala. Alkohol, a frajer,čo sa jej už 2 hodiny spovedá. Už to začala brať osobne.
„Mám známu vešticu, trochu robí aj bielu mágiu,pomôže ti. Tá ZRZKA ti počarila. Stačí sa na ňu pozrieť, červené vlasy, zelené oči,dokáže manipulovať okolie.“
„ŽE ČO?“, zaregistroval. „To ste sa zase stavili, a tentoraz o čo!!!!!!“
„NIČ, ok, v pohode. Rozmysli si to, mojím známym pomohla. Pomôže aj tebe!“
Dopil brandy a vypadol. VEDÚCA verí na také hovadiny!!!!!!!!!















Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára